Kategorier
Golv

Anlita golvläggare i Göteborg vid modernisering

Om du köpt ett äldre hus kan det finnas behov av en omfattande renovering och modernisering av golv. En erfaren golvläggare i Göteborg kan fixa dina golv.

Den som köpt ett hus som ska renoveras börjar kanske inte arbetet med att reparera och lägga nytt golv. Det finns förmodligen andra delar som prioriteras som exempelvis bättre isolering, nytt värmesystem och ny inredning i våtrum och kök. Men renoveringen och moderniseringen blir inte helt klar förrän bostaden har fått nya golv. Och valet av golv måste göras så att det matchar inredningen i övrigt och dessutom är praktiskt.

Historiskt har vi kunnat se många trender vad gäller val av golvmaterial. Parkettgolv gjorde sin entré vid början av 1900-talet och då främst i förnäma bostäder. Successivt spred sig sedan parkettgolv i olika mönster in i folkhemmet. Men parkettgolven kunde bli slitna och under 1970-talet ville man ibland gömma undan trägolven som då ersattes av heltäckningsmattor.

Golvläggare i Göteborg och val av golv

Idag har heltäckningsmattor nog sett sina bästa dagar. Åtminstone i bostäder där moderna och miljömedvetna människor ska bo. Vi försöker successivt lämna ett samhälle där slit-och-släng gäller. Istället bejakar vi det cirkulära samhället där byggmaterial i största möjliga utsträckning ska återanvändas. Trägolv som kan slipas är ett exempel på sådana byggmaterial. Men innan de ska slipas måste de naturligtvis läggas och det kan en golvläggare i Göteborg göra.

När man ska lägga golv kan det vara lämpligt att rådfråga en golvläggare som kan sitt hantverk. För golvytor som slits kan det vara förnuftigt att lägga laminatgolv och då gärna med naturmönster. I ett vardagsrum och en matsal platsar naturligtvis alltid ett parkettgolv. Och varför inte välja ett mönster som sticker ut, som exempelvis franskt fiskbensmönster. I ett sovrum kan det vara skönt att börja dagen med att trampa på ett mjukt och massivt trägolv.