Kategorier
Elektriker

Kultur och elektriker i Stockholm 

Kulturella normer kan skilja mycket bland kunder till en elektriker i Stockholm. Etnologiska perspektiv kan vara viktiga för att lyckas med arbetet socialt. 

Elektriker i Stockholm kommer in i folks privata hem, och det förväntas att de kan samarbeta på ett trevligt och smidigt sätt med alla typer av kunder. Ett artigt bemötande är en självklarhet, men det är inte heller fel att ha ett etnologiskt perspektiv på vem kunden är och vad som krävs för att lyckas socialt. 

Någon kan ha det extremt smutsigt, så att det nästan är brandfarligt, och då får elektrikern göra sitt jobb så gott det går och använda sina diplomatiska talanger. Direkta missförhållanden måste förstås påtalas, som när det finns brandfarliga och skadade sladdar fullt synliga i lägenheten. Alla är ju inte pedanter när det gäller städning, men miljön får inte vara riskabel. 

Elektriker i alla miljöer 

Dagen därpå kan samma elektriker i Stockholm få ett uppdrag hos en utländsk familj. Muslimer är exempelvis ofta otroligt renliga och städar minutiöst av religiösa skäl. Då kan man absolut inte klampa in med smutsiga skor eller ha fullt av hundhår eller kattpäls i kläderna. Hänsyn till andra kulturer är ett hedersord i sammanhanget. 

Vissa kunder vill gärna bjuda på fika och väntar sig att en elektriker stannar kvar en stund och pratar, men andra vill att jobbet ska göras snabbt och lätt och sedan vill de stänga dörren och vara ifred. En elektriker i Stockholm möter folk på deras olika skiftande nivåer, och det bör helst inte bli några kulturkrockar så att kunden blir missnöjd. 

Elektriker i Stockholm får klara uppdrag 

Som elektriker måste man förstå vad kunden vill ha för elinstallationer i Stockholm, och sedan utförs jobbet på ett ansvarsfullt sätt. En elektriker i Stockholm ska vara behörig och certifierad, och om kunden har svårt att uttrycka sig, måste en yrkesperson kontrollera en gång till vad som ska göras. Det får inte bli några missförstånd utan det måste vara klara besked.

Det är också viktigt att en elektriker i Stockholm ger tydliga prisuppgifter på vad arbetet kostar, så att inte kunden kommer i efterhand och klagar. En skriftlig och detaljerad offert är alltid att rekommendera, i alla fall om det rör sig om större jobb. En duktig yrkesperson vill bara ha nöjda kunder och bra referenser.