Kategorier
Målning

Målare i Stockholm specialiserad på fönsterrenovering

Har era gamla fönster börjat tappa färgen? Gamla fönster har ofta bra virke och det lönar sig att renovera. Anlita en målare i Stockholm och få fina fönster.

Luftföroreningar, regn, snö, sol och blåst går hårt åt fönster. Alla fönster mår därför bra av att en eller två gånger om året rengöras ordentligt och få fönsterkarmarna avtorkade både in- och utvändigt. Har man träfönster gäller det att också ha koll på när det är dags att renovera dem.

Väntar man för länge med fönsterrenoveringen riskerar man att fukt tränger in i träet som då kan murkna och måste bytas. Det gäller därför att vara uppmärksam på när färgen flagnar och kittet lossnar. Ofta händer detta förts på det fönster som utsätts för mest sol. Då kan man plocka ner fönstret och lämna in det till en målare som är specialiserad på fönsterrenovering.

Så mycket kostar det att anlita en målare

Hur mycket det kostar att få fönster renoverade och ommålade av en målare i Stockholm beror på arbetets omfattning och hur många fönster det är. Ibland kan arbetet göras på plats men i vissa fall måste fönstren monteras ner och renoveras i målarens verkstad. Då får man givetvis tillfälliga ersättningsfönster monterade.

När man anlitar en målare som privatperson har man också möjlighet att använda sig av rotavdraget. Men det kan ändå vara klokt att ta in offerter från flera målare. För att få riktigt snygga fönster som också håller länge gäller det att välja en utbildad målare som är specialiserad på fönsterrenovering.