Kategorier
Målning

Målare Stockholm – vanliga frågor 

När tjänar man på att anlita en målare i Stockholm? Vad gäller målare så handlar det för många om en hantverkare som man enkelt kan sidsteppa till förmån för sig själv. Hur svårt kan det vara att måla om hemma? Det mesta ligger givetvis i vilken ambition man har. 

Jämför man emellertid ett målerijobb utfört av en lekman och motsvarande jobb utfört av en målare i Stockholm så kommer det att synas en markant skillnad – och den är inte till privatpersoners fördel. Vill du ha kvalitet så anlitar du, på samma sätt som du anlitar en snickare, en professionell målare. 

Med det sagt så tänkte vi här nedan svara på några snabba frågor om målare och ge dig lite tips och råd samt information genom detta. Enligt följande: 

När bör jag anlita en målare i Stockholm? 

Vi skulle säga för de flesta projekt, men om vi ska peka på två riktigt tydliga så handlar det om tapetsering och om att måla fasad. Det senare är extra viktigt att anlita en målare för. Dels för att resultatet blir snyggare och mer hållbart, men dels också för att den färg som appliceras inte enbart ska smycka huset – den ger även skydd för det underliggande materialet. Skillnaden mellan ett jobb utfört av en lekman och ett jobb utfört av en målare i Stockholm kan handla om fem-tio år i livslängd. Det är en investering. 

Hur målar jag som en målare? 

Det finns en detalj som skiljer en lekman från en målare: grundarbetet. Ska du måla så kommer du att lägga ner ungefär 20 % på att slipa, tvätta, putsa och förbereda ytan som ska målas. Resterande del av tiden lägger du på att måla. En målare gör exakt tvärtom: fokuset ligger på det tråkiga jobbet med att förbereda väggen. Målningen blir pricken över i:et. Det är det bästa tips vi kan ge.