Kategorier
Bygg

Rullställning till bra pris

Om man nu inte jobbar med det dagligen, men behöver en rullställning ibland, så är det lönsamt att köpa en som är begagnad eftersom den håller samma standard som en ny, men är bara använd.

Behöver man komma åt en fasad eller om man ska byta fönster så behöver man en byggställning. Då finns det olika varianter att välja mellan och en variant är rullställningen. Fördelen med en rullställning är ju att den är så lätt att flytta och den når sju meter upp med två avsatser. Den står stadigt på marken men det är ändå lätt att flytta ställningen alltefter som man blir klar.

Att köpa rullställning är en investering, men det kanske inte är den stora investering man vill göra just nu. Då finns det företag som säljer begagnade rullställningar. De har tidigare använts till uthyrning och det är inget fel på dom. Alla ställningar är besiktigade och kontrollerade för att leva upp till svensk standard och gällande säkerhetskrav.

Om man ska köpa rullställning måste den uppfylla alla säkerhetskrav

Det gör inte så mycket att någon använt den tidigare. Kanske finns det lite färgfläckar från när den använts men det är ju inget som påverkar funktion eller säkerhet. Ställningens höjd är sju meter och den har avsatser på tre respektive fem meter. Man kan alltså välja att inte göra den så hög.

De begagnade rullställningar som finns har medföljande typkontrollintyg och är testade och godkända av Sveriges provnings- och forskningsinstitut. Man kan alltså tryggt köpa rullställning begagnat.